Vraag een willekeurige voorbijganger………..

Published by Inge Kaptein on

Welk netwerk wordt er het meest voor zakelijke doeleinden gebruikt? 
Dan is het antwoord LinkedIn. Nederlanders omarmen LinkedIn.

Wij Nederlanders omarmen LinkedIn massaal.

LinkedIn komt serieuzer, zakelijker over dan Facebook of welk Social media platform dat ook.

Als profielhouder van LinkedIn heb je hier bij uitstek de mogelijkheid om je C.V. online te plaatsen. In contact te komen met vakgenoten en bedrijven. Door jouw C.V. weet LinkedIn al snel oude en nieuwe collega’s voor je te vinden.

Zij (LinkedIn) geven suggesties van personen die jij misschien kent en waardevol zijn in jouw netwerk. Je bouwt jouw zakelijk netwerk op door je collega’s en vakgenoten te vragen om met jou te linken. Je deelt hier vakkennis en ervaringen binnen jouw expertise. Daarnaast is het heel waardevol om lid te worden van groepen op diverse terreinen, variërend van vakgenoten tot “oud” medestudenten. Het is als LinkedIn deelnemer vrij gemakkelijk om zelf een (discussie) groep te starten.

online-marketing-communicatie-zoektocht

LinkedIn is veel meer

Je kunt binnen deze groepen nieuwtjes op jouw vakgebied lezen, artikelen doorsturen en deel nemen aan discussies. Deelnemen aan een discussie werkt zeer goed. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om vragen te stellen aan vakgenoten. Ga de interactie aan.

LinkedIn is veel meer…toch!

LinkedIn wordt steeds vaker gebruikt om naast personen ook bedrijven te zoeken. Regelmatig zoek ik naar bedrijven op LinkedIn en kom er achter dat zij nog geen bedrijfspagina hebben. Dit is een gemiste kans al is het maar om hun logo zichtbaar te maken op profielen van medewerkers, en ex-medewerkers die de bedrijfsnaam gekoppeld hebben bij hun werkervaring.

Even schetsen: Jij bent als “toekomstig” klant opzoek naar een bepaald bedrijf. In de Google zoek balk typ je in “wat je zoekt of waar je hulp bij nodig hebt” dan zie je naast de website ook de bedrijfspagina op LinkedIn verschijnen. Op de LinkedIn bedrijfspagina zie je als snel wie de medewerkers van dat bedrijf zijn! Misschien zit er zelfs een bekende bij. Contact is dan snel gemaakt. Jij blij en het bedrijf is met een nieuwe klant natuurlijk ook heel blij. Zo zie je ook voor bedrijven is het belangrijk om vindbaar op LinkedIn te zijn.

Om ons te volgen hebben we het je zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Klik hier op ons LinkedIn bedrijfsprofiel en volg. Je krijgt er geen spijt van.

Nederlanders omarmen LinkedIn

Categories: LinkedIn

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *