Gratis

Effectief inzetten Social media

Gratis tips: Over Social Media inzetten voor je bedrijf, wordt van alles geroepen. Je kunt overal ideetjes bij elkaar sprokkelen en je zelfbedachte strategie uit te zetten. Vraag jij je wel eens af of de dingen die je doet wel echt werken? Zorgen ze er daadwerkelijk voor dat je meer klanten krijgt of dat de ” toekomstige” klanten je leren kennen en uiteindelijk gaan vertrouwen om klant te worden? Met de volgende tips effectief inzetten Social media weet je zeker dat je goed zit.

Tips effectief inzetten Social media


Tip 1: LinkedIn- Gebruik de juiste zoekwoorden

Vul direct onder je naam de juiste zoekwoorden in. Waar wil je precies op gevonden worden door je googelende potentiële klant? Dus benoem je titel exact “manager particulieren”, is een stuk duidelijker dan alleen “manager”. Maak gebruik van scheidingstekens. Wat handig is is om deze tekens te gebruiken in je zoekwoordencombinaties door middel van een streepje en creëer zo veel kansen om gevonden te worden. Voorbeeld: Communicatieadviseur |  Externe Communicatie | Social Media

Effectief inzetten Social media

Tip 2: LinkedIn-Claim je url

Het staat zo slordig, die lange url met cijfers en letters. Claim hem liever voor jezelf. Op die manier kan een ander er nooit mee vandoor gaan én het staat professioneler. Wie netjes zijn eigen LinkedIn-url vermeldt op visitekaartje of cv, heeft letterlijk en figuurlijk een streepje voor op de concurrent. Geïnteresseerden kunnen direct naar jouw profiel en hoeven geen omweg te bewandelen.

Tip 3: Facebook-Vul op je bedrijfspagina alle informatie zoveel mogelijk in

Een stap die veel ondernemers overslaan bij het opzetten van hun Facebookbedrijfspagina, is het goed invullen van alle informatie. Iemand die de moeite neemt om je te gaan volgen, mag je best belonen met een uitgebreid overzicht van wat je te bieden hebt. Geef daarom antwoord op alle vragen onder het kopje “info”. Dat mag best met véél tekst, want de lezers die zover hebben doorgeklikt, zijn degenen die echt alles over je willen weten. En die dus op het punt staan je in te huren of je product te kopen.

Tip 4: Promoot je berichten met een afbeelding erbij

De meeste mensen “zitten op Facebook” voor hun plezier. Even de startpagina over het beeldscherm laten rollen werkt ontspannend tussen de bedrijven door. En juist daarom is het belangrijk dat jouw bericht opvalt, er gezellig uitziet. Zo wordt het eerder aan geklikt door je volgers; zeker als het iedere dag wel een keer voorbij komt. Promoot je berichten met een aantrekkelijke afbeelding erbij.

Tip 5: LinkedIn en Facebook-Investeer in een professionele profielfoto

Stel je voor, je potentiële klant zit te twijfelen. Hij heeft de informatie op LinkedIn of Facebook gelezen en is blij verrast met wat je aanbiedt. Hij twijfelt nog of hij je een berichtje zal sturen, of toch nog verder zoekt? Voordat hij zichzelf antwoord geeft op die vraag, kijkt hij nog één keer goed naar… je profielfoto. Ja, je hebt een vriendelijk gezicht en je kijkt hem recht en open aan. Gelukkig straalt je foto professionaliteit uit, want hij is gemaakt door een serieuze fotograaf. Oké. De keuze is gemaakt, het mailtje wordt verstuurd. Dit geeft precies aan waarom het zo belangrijk is om te investeren in een correcte profielfoto.

Tip 6: LinkedIn- Aanbevelingen

Zoals met alles op LinkedIn bepaal jij wat er op jouw profiel verschijnt, wanneer en hoe. Als je niet 100% tevreden bent met een aanbeveling of er staan schrijffouten in, dan kun je dit de persoon laten weten en vragen om een aanpassing. Dat kan allemaal eenvoudig via LinkedIn. Pas als je helemaal tevreden bent plaats je deze op je profiel waardoor deze krachtiger en sterker oogt. En het wordt een uniek profiel, jij onderscheidt je met jouw unieke aanbevelingen ten opzichte van je vakgenoten! En, vervlogen tijden herleven weer, met aanbevelingen wordt jouw LinkedIn profiel je openbare getuigschrift!

Veel tijd hoeft het niet te kosten, het opvolgen van deze vijf tips. Smaakt dit lijstje naar meer? Ik help je graag aan nog eens vijf slimme ideeën op het gebied van Social Media laat een bericht achter in het contactformulier of mail mij via info@ingkacommunicatie.nl

Wil je nog meer tips zoals deze ” tips effectief inzetten” Social media neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Tips effectief inzettenSocial media.