Instagram Tips


Is het mogelijk om veel data uit je Instagram te halen

Je kon zien hoeveel volgers je had en hoeveel er naar je foto gekeken werd maar daar hield het dan wel mee op. Gelukkig komt daar nu verandering in. Gebruik jij je Instagram zakelijk dan is het nu mogelijk om je account om te zetten naar een heus echt zakelijk account. Door slechts een simpele klik in instellingen op ‘overstappen op een bedrijfsprofiel’ te maken kun je al gebruik maken van de voordelen ervan. Voorwaarde is wel dat je ook een Facebook-pagina beheert, want daar wordt het bedrijfsprofiel op Instagram aan gekoppeld.

Wat die voordelen en veranderingen zijn zie je hier:


– Contactbutton: Je kunt nu een contactbutton toevoegen aan je adres, mail en telefoongegevens. Top!
– Statistieken: Daarnaast krijg je nu inzicht in de statistieken. Je krijgt meer informatie over het bereik van je berichten, hoe vaak ze bekeken worden naast je likes en reacties. Ook krijg je meer info over je volgers: waar komen ze vandaan en hoe laat zijn ze actief. Handig voor het inplannen van je berichten. Nadeel is nu nog dat je eerst een week lang gebruik moet maken van deze optie.
– Adverteren: hiermee kun je nu promoties/advertenties aanzetten, vanuit de App. Je hoeft alleen je betaalgegevens toe te voegen, de doelgroep en duur van de promotie bepalen.
Je kunt altijd weer terug naar een persoonlijk account, mocht je in deze voordelen niets vinden.

Wil je ook met Instagram aan de slag of sowieso met Online marketing voor je bedrijf klik dan op de gele button.