Wat is een Social media dashboard?

Een Social Media dashboard is een hulpprogramma om het gebruik van meerdere Social Media platformen te monitoren. Je ziet in één oogopslag wat er gebeurt op de door jou gekoppelde Social Media platformen.
Door middel van inplannen, kun je berichten op latere tijdstippen en op je verschillende Sociale Media platformen laten plaatsen. Je typt het bericht in wat je op een later tijdstip wilt plaatsen en geeft aan op welk Sociale Media platform. Daarna stel je de tijd en datum in wanneer dit bericht geplaatst moet worden.

Wat zijn de voordelen van een Social media dashboard systeem?

  1. Verreweg het grootste voordeel is dat je met een dashboard programma Social Media accounts kunt koppelen. Je kunt dan vanuit één omgeving als je Social Media platformen beheren. Je hoeft niet steeds op iedere account apart in te loggen. Alles staat overzichtelijk in één scherm in beeld.

2. Je kunt als je dat wilt één bericht op meerdere Social Media kanalen tegelijk plaatsen.

3. Super handig is ook dat ze automatisch afkortingen van de URL’s maken in Bitly vorm.4. Dashboard laten filteren. Via het dashboard kun je zoekwoorden- trefwoorden instellen zodat de berichten met de voor jou interessante zoekwoorden automatisch worden uitgefilterd. Dit monitoren scheelt enorm veel berichten
doorlezen en bespaart je tijd.


5.Inplannen van berichten. Ik zelf ben een fan van Buffer. Je kunt hier berichten inplannen op datum en tijd. Daarnaast geeft Buffer je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een Tweet te re tweeten. En daarnaast geven ze ook nog eens Top Tweets aan die waardevol zijn om nog eens te tweeten.

Hootsuite-dashboard-online marketing - ingkacommunicatie

Nadeel van een Social Media dashboard systeem

Plan je veel berichten in voor een langere tijd dan moet je er voor echt zorgen dat deze berichten niet achterhaald zijn. Ik doel hiermee op berichten die gevoelig van aard kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld een bericht over het heerlijke weer terwijl het helemaal geen heerlijk weer is. Of een vraag; Ga jij naar dit festival? Terwijl dit festival in verband met het op komst zijnde noodweer is afgelast. Het nadeel is dus, ondanks het grote voordeel wat een dashboard programma je biedt, je toch op de achtergrond moet blijven monitoren.

Social Media Dashboard  programma’s

Kijk hier voor meer informatie over het gebruik
van dashboard programma’s tijdens webcare.

Kijk hier voor meer informatie over
Social Media Marketing uitbesteden

Waar krijg ik meer informatie over het gebruik van een Social Media dashboard?
Bij IngKaCommunicatie in Oud-Beijerland