Quotes

Maandag quotes op een rij

Regelmatig publiceer ik op Facebook, Twitter en Instagram quotes. 

Wat is de definitie en betekenis van een quote?

Een quote is een aanhaling of een citaat, dus een weergave van wat iemand gezegd heeft. Dit hoeft niet altijd in de vorm van een spreuk te zijn.
Ik verwerk ze altijd op een mooie toepasselijk afbeelding. Journalisten verwerken ze in hun tekst door middel van het gebruik van “aanhalingstekens” om aan te geven dat ze gebruik van een quote maken.

Daarnaast betekent quote ook dat het een evenredig (aan)deel van iets is. Bijvoorbeeld een consumptiequote.
En zo zijn er nog meer mogelijkheden om het woord quote te gebruiken.
Denk bijvoorbeeld ook eens aan het tijdschrift De Quote.

006 Verleden-heden-toekomst

De zomervakanties staan voor de deur! Eindelijk zou ik bijna zeggen…en wat ook eindelijk is…het zonnetje laat zich af en toe zien na al die regen!
Je  zou bijna denken dat wij hier in Nederland toch ook een heus regenseizoen hebben tegenwoordig. De Hollandse moesson. De natte moesson wel te verstaan. Mijn quote gaat vandaag over het “Verleden heden toekomst”.

Wat heb jij van het verleden geleerd, leef jij in het heden en hoe ben jij met je toekomst bezig?

Is dat afhankelijk van je leeftijd? Als je jong bent heb je minder verleden en meer toekomst. Toch denk ik dat de jonge lui meer in het heden leven.
Terwijl mijn generatie meer met de paplepel ingegoten heeft gekregen om aan de toekomst te denken. En de generatie voor mij leeft veel meer met het verleden.
Hoe komt deze ontwikkeling en zal dit altijd zo blijven? De ontwikkelingen gaan op ieder gebied snel. Soms hoor ik “te snel”. Vind jij dat ook?
Ben jij met je toekomst bezig? Gebruik jij je zomervakantie om uit te rusten of juist om na te denken en inspiratie op te doen voor de toekomst?

Eindelijk is het dan zo ver en kan ik met trots mijn bedrijf IngKaCommunicatie presenteren.

005 Na een lange studie, ervaring op doen, trainingen, info bijeenkomsten, presentaties, Webinars volgen en eindeloos

veel vakinformatie te hebben gelezen kan ik van start. Social Media is altijd in beweging en net als je denk alles te weten komen er weer nieuwe mogelijkheden bij. Dit zorgt er voor dat het nooit
saai wordt en nooit gaat vervelen. Vol vertrouwen neem ik deze stap in mijn leven. Aan zin en motivatie ontbreekt het mij niet.

Als ik het bovenstaande teruglees besef ik ineens wat ik allemaal voor mooie , leuke en soms minder leuke dingen, (ja dat gebeurt ook bij ondernemen) gedaan heb de afgelopen bijna twee jaar. Veel mensen leren kennen uit mijn vakgebied en kansen gegrepen. Ik heb een enorme groeispurt doorgemaakt en ontwikkel mij nog dagelijks.

Social Media staat nooit stil

Keer op keer veranderen de mogelijkheden, komen er functies bij of in sommige gevallen vervallen er ook mogelijkheden. Bijscholing blijft dus ook in mijn vak hard nodig.

Wat heb ik gedaan de afgelopen jaren?

Websites gemaakt voor diverse ondernemingen, mijn eigen website heeft een nieuwe huisstijl gekregen.
Bedrijven geholpen hun Facebookpagina in te richten.
Heel veel Facebook covers ontworpen, posters, flyers, banners, Twittercovers. Geholpen met sollicitatiebrieven, CV’s, LinkedIn, Facebook en Twitter workshops gegeven. Mijn SEO op deze website volledig aangepast en alle SEO Balletjes op groen gekregen. Lezingen gegeven over de impact van Social Media  ( Hoge School Den Haag, International women’s day) .

Een interview in de CommunicatieMix10 van van der Hilst gegeven, drie maal een radio interview. Dankzij mijn LinkedIn workshops en trainingen hebben vele deelnemers een nieuwe of andere baan gevonden en/of hebben hun netwerk een flinke boost gegeven. Samenwerking aangegaan, nieuwe plannen ontwikkeld, trainingen gevolgd……….en nog heel veel meer!

Het aller belangrijkste is toch wel dat ik ontdekt heb hoe leuk het is om voor mijzelf te werken. Om projecten op te zetten en advies te mogen geven. Er achter te komen dan mensen mijn advies waarderen en respect hebben voor wat ik doe. Ik een blij mens ben geworden van het werk wat ik doe. Dat gevoel was lange tijd weg maar sinds ik deze stap gemaakt heb zit ik weer lekker in mijn vel en voel mij als een vis in het water. Ik kijk  met veel vertrouwen en plezier uit naar volgende opdrachten.

004 Het is vast herkenbaar…mensen die altijd te laat komen!

Je maakt een afspraak en je weet al dat ze toch weer te laat komen. Wat doe jij? Maak jij de afspraak dan een kwartier eerder zodat ze eigenlijk op de juiste tijd aankomen of neem je het voor lief. Je denkt….”het is nou eenmaal zo”!

Daarnaast heb je ook mensen die altijd te vroeg komen. Dat is ook niet prettig maar beter dan de te laatkomers. Hoe los jij dit probleem op? Maak jij dit bespreekbaar of accepteer jij dit gewoon.

Sta jezelf toe fouten te maken en daarvan te leren!

Je doet altijd je best, en als dit dan niet uitpakt zoals je hoopte heb je een les geleerd. Je hebt een les geleerd over oorzaak en gevolg. Als jij op deze manier denkt, praat en handelt krijg je deze resultaten.

Het is motiverend om hoge eisen aan jezelf te stellen, maar het is niet effectief om bang te zijn om te falen. Wanneer je geen fouten durft te maken raak je verlamd en zul je steeds minder bereiken.

Luisteren, we moeten er al jong mee beginnen
Waar bestaat luisteren uit?
1. Belangstelling tonen,
2. Iemand de ruimte geven zijn verhaal te doen,
3. Laten merken dat je luistert,
4. Vragen stellen en feedback geven.

003 Luisteren lijkt zo vanzelfsprekend, luister goed! Wat is er zo belangrijk aan goed luisteren!

Door goed te luisteren
1. Vergaar je kennis en word je wijzer,
2. Kun je de relatie met mensen in je omgeving verbeteren,
3. Als je goed luistert, toon je interesse en word je aardig gevonden,
4. Zonder goed te luisteren kun je niet goed samenwerken,
5.Kun je te weten komen wat de mensen in jouw omgeving beweegt, waarmee ze zich bezighouden, waarnaar ze streven.

Deze wetenschap kun je gebruiken om zelf dingen voor elkaar te krijgen, om op het juiste moment bij de juiste persoon je ideeën in te brengen.

We kunnen niet zonder GOED te luisteren naar elkaar.
Ben jij een goede luisteraar?

002 Cuba

De afgelopen weken ben ik op Cuba geweest. Daar is geen haast of enige vorm van stress te vinden. Manana Manana….ach we zien het morgen wel! Wij hebben de klok en zij hebben de tijd werd wel heel snel duidelijk!  Daar op Cuba ben ik tot inzicht gekomen dat ik echt meer tijd voor mijzelf moet inplannen…..maar of dat gaat lukken? Ik vraag het mij af. En precies daar gaat het op de eerste werkdag al mis.

Ik moet mij niet afvragen of het gaat lukken dat is de verkeerde insteek. Het gaat mij lukken! Neem jij genoeg tijd voor jezelf? Hoe vaak komt het voor dat je een goed idee hebt, maar dit idee door iedereen (of in ieder geval veel mensen) wordt afgekeurd.

Waarom is dit? Door negatieve feedback die je op dat moment ontvangt zal je direct een stuk minder gemotiveerd zijn dan voorheen, waardoor de kans op succes dramatisch wordt verlaagd. Dit is toch het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken? Door het delen van je idee/ingeving hoop je toch juist op enthousiaste reacties en ondersteunen of met je mee denken?

Heb je een idee en ben je enthousiast? Laat je dan zeker niet tegenhouden door andere mensen en ga stappen ondernemen om dit idee uit te voeren, laat je door niemand tegenhouden.

 Hoe belangrijk kennis overdracht is weten we allemaal. We moeten het tenslotte allemaal leren en van wie kan dat beter dan van de experts zelf. Doe jij wel eens aan kennis overdracht?

 001 Kom je beloftes na, wees loyaal!

Service hoe gewoon het ook klinkt valt vaak tegen. Beloof je iets kom dat dan ook na. Niet alleen in grote maar ook in kleine beloften. Ben jij loyaal dan zijn jouw volgers, klanten dat ook naar jou toe.

Op deze manier zal de mond op mond reclame het beste zijn werk doen. Hoe mooi is het als iemand op enthousiaste wijze over jouw service en bedrijf verteld. Heb jij een mooi voorbeeld en wil je dit met mij delen in een reactie?

Alles is al bedacht en op internet te vinden. Toch komt er iedere dag weer veel bruikbare content bij. We kunnen dus zoeken en info vinden het raakt nooit op. Nog meer bruikbare info vind je op mijn website. Neem eens een kijkje?