Instagram Marketing

Wat is Instagram marketing? 

Instagram marketing is meer dan zomaar wat foto’s plaatsen. Aan de ene kant is het inderdaad foto’s plaatsen, maar aan de andere kant is het veel
#hashtags of te wel zoekwoorden, jouw storytelling creëren. Instagram is super hot en wordt dagelijks door 400 miljoen gebruikers gezien als het ideale platform om je doelgroep te bereiken. Visuele content op het gebied van communicatie ontwikkelt zich snel. Instagram leent zich in de marketingwereld goed voor het genereren van volgers, loyaliteitsacties voor bestaande klanten, voor je branding en voor het inspelen op gebeurtenissen. Instagram biedt de mogelijkheid om te adverteren voor het aanprijzen van producten. Een wezenlijk verschil met Facebook is dat je daar snel meerdere foto’s plaatst en op Instagram plaats je je mooiste foto.

Hoe zorg je voor zicht- en herkenbaarheid van je merk of bedrijf?

Plaats je logo op je profiel, je contactgegevens van je merk of bedrijf, en plaats een link naar je website in de bio. Probeer eenheid te creëren door ervoor te zorgen dat je foto’s herkenbaar zijn van jouw hand. Plaats regelmatig beelden van goede kwaliteit. En hoe je gebruik maakt van de beschikbare filters.

Vind je dit lastig maak dan gebruik van een content kalender waarin je vooraf kunt plannen en zo op de strategische momenten kunt plaatsen.

Instagram Marketing, online marketing

Wat maakt Instagram bijzonder?

Dat valt zo één twee drie niet te definiëren. Daar kom je pas later achter als je het al een tijdje gebruikt. Wat ik wel weet is dat het behoorlijk verslavend is, zeker de Instagram stories. Inmiddels weet ik wel dat door het plaatsen van prachtige herkenbare foto’s jij jouw verhaal over je bedrijf kunt vertellen. Zo maak je de #Storytelling van jouw bedrijf.

Dus ben jij van plan om voor je bedrijf of merk met Instagram aan de slag te gaan? Dan ben ik heel erg benieuwd naar jouw vragen en plannen!

onlinemarketing instagrammarketing onlinemarketingbureau onlinemarketingburo onlinemarketing uitbesteden