Webcare

Wat is webcare?

Webcare is het besteden van aandacht aan online interactie van consumenten. Actief reageren op vragen, reacties en klachten van klanten op Social Media en vervolgens zorgen voor een passend antwoord of reactie.

Webcare kan je klanttevredenheid verbeteren en schade aan reputatie voorkomen. Een klacht moet altijd gezien worden als een kans. Komt er onverhoopt een klacht op jou Social Media dan moet hierop snel gereageerd worden. Je voorkomt imagoschade en hebt zo de kans om je klant alsnog tevreden te stellen.

Voordelen van webcare

  • Het signaleren van problemen en klachten
  • Oplossen en beantwoorden van vragen en klachten
  • Ervaring van klanten gebruiken om de dienstverlening te verbeteren
  • Het verbeteren van jouw klantenservice
  • Het zorgt voor een ontlasting van jouw andere communicatiekanalen

We kennen allemaal het verhaal van Youp van ‘t Hek en T-Mobile wel. Nee? Nou dan even in een notendop. Youp plaatste een Tweet nadat T-Mobil een klacht van zijn zoon niet naar behoren oploste. De excuses van T-Mobil kwamen maar gaven wel aan hoe berekenend sommige bedrijven te werk gaan als het om klantenservice gaat.

Waarom kiezen voor webcare?

Steeds meer bedrijven zijn vindbaar op Social Media. Tja en dat kost tijd en die is er dan vaak niet. Een grote bron van frustratie voor de klant is de wachttijd voor de helpdesk. Het kan soms lang duren voordat hij een antwoord krijgt. Wanneer het antwoord dan ook nog eens teleurstellend is, wordt de klant in feite weggejaagd. Toch wil je met je bedrijf goed uit de bus komen wat betreft jouw reputatie. Maak je een misstap of mis je een bericht dan kan dat tegen je gaan werken. Als je snel reageert en op de juiste manier, dan kan dit een boost geven aan jouw imago.

workshop-online-marketing-social media

Webcare uitbesteden?

Laat je je Social Media door ons beheren dan zorgen wij ook voor de webcare tijdens het vooraf afgesproken aantal uren per maand.

Welke webcare kanalen kan ik uitbesteden? 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Andere kanalen in overleg

Interesse om jouw Social Media en Webcare uit te besteden?
Kijk hier voor meer informatie.

Meer info over Facebook Marketing klik dan eens op de button hieronder. Dat kan ook op de volgende buttons.

Voor een perfect profiel op LinkedIn volg je de workshop LinkedIn Marketing. Ook voor de bedrijfspagina.

Instagram bestaat meer uit dan alleen maar wat foto’s posten. Over Instagram marketing valt veel te vertellen.