LinkedIn ADS

Adverteren op LinkedIn

LinkedIn ADS? Nou hoor ik je denken, adverteren op LinkedIn?
Dat gebruik je toch alleen privé? Je maakt hier toch jouw professionele C.V. op aan?

Mijn antwoord hierop is nee. LinkedIn is namelijk ook voor bedrijven. Het is een zakelijk platform en het wordt steeds populairder.  LinkedIn wordt gebruikt om te netwerken en zakelijke relaties aan te gaan. Dus ideaal om jouw klantenbestand te vergroten en te onderhouden. De LinkedIn ADS (adverteren op LinkedIn) mogelijkheid heeft dankzij het zakelijk imago van LinkedIn een kans om te bestaan gekregen.

linkedin ads- marketing-social-media-advies

Net als bijvoorbeeld Facebook ADS kun je jouw advertenties laten aansluiten op demografische gegevens. Maar ook op de interesses van jouw doelgroep. Je bereikt zo alleen gebruikers die oprecht geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf en in wat jij doet.

Gesponsorde berichten vind je in de feed en de advertenties worden in de zijkant van de pagina weergegeven. Advertenties aan de zijkant staan vast, wat er voor zorgt dat als de gebruiker op zijn feed pagina naar beneden scrolt de advertentie continu in beeld dus zichtbaar blijft. Desondanks zorgt dit ervoor dat de gebruiker jouw advertentie sneller zal onthouden, maar jij ook meer kans hebt dat er op jouw advertentie geklikt wordt.

Net als bij Facebook adverteren geldt dat je betaalt per click.

Voordelen LinkedIn ADS

  1. Advertenties staan, zoals hierboven beschreven, aan de zijkant
  2. Het platform is dankzij het zakelijke imago een uitstekend middel om zakelijke relaties, netwerkcontacten aan te gaan
  3. Je kunt zelf het maximum aantal clicks instellen
  4. Adverteren op demografische gegevens en interesse van jouw doelgroep
  5. Onderdeel van jouw Social Media strategie.
Online marketing- social media iphone

Nadeel van LinkedIn ADS

LinkedIn is een redelijk dure advertentie aanbieder zeker als je het vergelijkt met adverteren op bijvoorbeeld Facebook. Zoek dus vooraf goed uit waar jouw doelgroep zich bevindt voordat je de keuze maakt om op LinkedIn te gaan adverteren. Wie weet moet je juist op Facebook adverteren in plaats van op LinkedIn. Het is het uitzoeken meer dan waard.

Omdat je interesse hebt in LinkedIn ADS
vind je dit denk ik ook interessant.

En ook Instagram ADS spreken
je wel aan denk ik.

Waar leer ik hoe ik LinkedIn inzet? Volg een workshop LinkedIn bij IngKaCommunicatie Oud Beijerland