Een goed netwerk

Published by Inge Kaptein on

Keer op keer besef ik het belang van een goed netwerk

De basis van mijn netwerk is vertrouwen. Het doel is het aangaan van contacten en het delen van kennis. Ja het kost tijd en je moet er actief mee bezig zijn. Dat weet ik en dat doe ik ook. Niet alleen om het algoritme actief te houden, maar ook omdat ik het leuk vind om te doen.

We zijn steeds meer met elkaar verbonden, het lijkt zelfs wel eens of de wereld hierdoor steeds kleiner wordt. We gebruiken onze netwerken op verschillende manieren. De ene keer om aan nieuwe opdrachten te komen en de andere keer om kennissen familie en vrienden te volgen. Zo biedt een goed netwerkmogelijkheden voor persoonlijke en voor professionele groei. Dit gaat niet alleen over het hebben van een online netwerk.

Het belang van een goed netwerk

Het hebben van een offline netwerk

Een online netwerk hebben is geweldig, maar vergeet zeker het offline netwerk niet. Juist nu is het netwerken tijdens een netwerkborrel, Open Coffee of zoals hier in de Hoeksche Waard een Haring party super belangrijk. Je vrienden, familie, collega’s, buren en kennissen vormen ook een belangrijk netwerk. Na de corona periode komt dat besef dubbel binnen. We zijn mensen met een groepsbehoefte. We willen persoonlijk contact, elkaar zien en spreken. In tijden van tegenslagen of uitdagingen kunnen mensen zich tot hun netwerk wenden voor advies, aanmoediging of ondersteuning.

Een nieuwe opdracht via mijn netwerk

Hoe leuk is het als de telefoon gaat en er een bekende belt en zegt ik heb een lead voor je”. Zomaar uit het niets komt er ineens weer een leuke opdracht bij. En zo gaat het eigenlijk iedere keer wel. Net als ik denk, al mijn lopende opdrachten lopen goed komt er weer tijd en ruimte vrij voor een nieuwe opdracht dan gaat de telefoon, komt er een mailtje een berichtje via een DM op LinkedIn of word ik aangesproken met de vraag of ik tijd in mijn agenda heb voor een nieuwe opdracht.

Samenwerken

Via mijn netwerk zijn er ook leuke samenwerkingen tot stand gekomen. Door te netwerken met gelijkgestemde individuen en professionals uit de diverse disciplines zijn er mooie samenwerkingen opgebouwd waarin wij elkaar versterken een aanvullen. Door deze samenwerkingen kunnen we gezamenlijk grotere doelen bereiken dan dat ik in mijn uppie zou hebben bereikt.

Een goed netwerk heeft ook invloed op de kansen die zich voordoen

Door deel uit te maken van een goednetwerk blijf je op de hoogte van nieuwe mogelijkheden die toegang geven tot “verborgen” kansen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor professionele kansen, maar ook voor andere aspecten van het leven. Denk hierbij aan het vinden van een andere baan en ontdekken van nieuwe interesses of bij het krijgen van een aanbeveling.

Al met al is het hebben van een goed netwerk een krachtig hulpmiddel zowel zakelijk als in privé


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *