The circle is bijna rond!

Published by Inge Kaptein on

The circle is rond!

Maken wij The Circle rond?
Oké de laatste weken van het jaar staan alweer voor de deur. Na Sinterklaas gaat het snel, we zijn druk met de kerstvoorbereidingen en voor oudejaarsavond. De laatste zaken afwikkelen en nog snel op cadeautjes jacht. Kortom druk druk druk!

Na al die drukte richten wij onze pijlen op het nieuwe jaar. Wat zijn de trends in het nieuwe jaar? Maken wij The Circle rond?

Gaan wij allemaal de hele dag live??

Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van Social Media voor 2017. Gaan wij meer en meer live? Wat gaat ons volgend jaar bezighouden? Wat zijn de voorspellingen. Vast staat dat we niet meer zonder onze smartphones kunnen. We gebruiken onze smartphones voor van alles en nog wat. Of je jouw bankzaken wilt checken of dat je op zoek bent naar de juiste route. Onze mobiel, of te wel onze “zakcomputer” is onmisbaar en vraagt niet alleen steeds meer vermogen van website bouwers maar ook van Social Media gebruikers.

Hoe maakt je een mooie foto en hoe plaats je die op de juiste manier. Ga je de foto bewerken of laat je hem puur. Vragen die nog maar net een enkel jaar gelden niet eens in je op kwamen.

Wat worden de nieuwe trends voor het nieuwe jaar….gaat 2021 worden zoals Dave Egger al beschreven heeft in 2013?

Afgelopen zomer las ik het boek The Circle, Dave Eggers uit 2013!

The Circle

In deze roman The Circle, komt 24-jarige vrouw Mae Holland te werken bij het technologie bedrijf The Circle, op het eerste oog een Social Media combinatie van Facebook, Google en Twitter. Ze ervaart een zeer hoge werkdruk. Ook voelt ze zich gedwongen haar persoonlijke leven te delen door “live” te gaan. Zij raakt zo verwikkeld in de ontwikkelingen en eisen van het bedrijf dat zij zelfs haar ouders zover probeert te krijgen om de hele dag live te gaan. ‘Geheimen zijn leugens’ en ‘Privacy is diefstal’, zijn de slagzinnen van het bedrijf.

Het lijkt ondenkbaar en eng maar niets blijkt minder waar te zijn. Vandaag de dag gaan wij met het grootste gemak “live” via Facebook. En hoe ziet dat er volgend jaar om deze tijd uit. Lopen wij dan net als Mea Holland met een camera om onze nek en kijkt iedereen die dat leuk lijkt dan de hele dag mee?

Nieuwsgierig geworden? Het boek is een echte aanrader. Ik zelf heb het in één adem uitgelezen. Laten wij het zover komen? Volgend jaar rond deze tijd weten we het. Ik ben benieuwd

.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *