Stocard app

Published by Inge Kaptein on

La Carte fidélité Intermarché France of te wel  “de”  klantenkaart van Intermarché Frankrijk

In Frankrijk kun je net als in Nederland van de bekende supermarkten een klantenkaart krijgen. Wij komen zeer regelmatig in Frankrijk en doen dan geregeld de boodschappen bij de Intermarché.

La Carte fidélité

Het is alweer  zo’n vijf jaar geleden dat de sympathieke dame achter de kassa mij vroeg of ik ook gebruik wilde maken van hun klantenkaart. La carte fidélité. Na een korte uitleg van de dame in kwestie besloot ik om mijn portemonnee aan te vullen met alweer een, volgens de kassa dame, superhandig pasje.

Oké het mag gezegd worden, dit pasje is zo’n beetje het eerste pasje wat mij klinkende contanten oplevert


Trouw trek ik dus bij iedere aankoop, die in deze supermarkt toch wat duurdere is dan bij de andere supermarkten die wat kilometers verder liggen, dat bewuste pasje. In de eerste jaren haalde ik het pasje nog uit mijn portemonnee als wij weer terug in Nederland waren. Dit omdat mijn knip boordevol pasjes zit en niet met waar hij eigenlijk voor gemaakt is…met geld. Stiekem had ik de hoop dat als de pasjes eruit zijn er vanzelf geld de nu lege plek zou vullen, maar dat is dus niet zo! Weer een illusie armer.

Stocard app is de oplossing. Een super handige app waar je al je pasjes in kunt opslaan op je smartphone


Je snapt dat ik heel blij werd toen ik hoorde van het bestaan van de Stocard app.  De bekende Nederlandse winkels staan al voorgeprogrammeerd. De Franse Intermarché niet. Wat jammer, nu moet ik toch nog met winkelpasjes in mijn portemonnee rondlopen. Mijn te snelle conclusie bleek ongegrond. Na rustig verder te kijken in de app zag ik dat je op een simpele manier ook pasjes van niet voorgeprogrammeerde winkels kunt toevoegen. Uiteindelijk heb ik alle pasjes opgeslagen en is mijn portemonnee ineens wel heel erg leeg geworden. Echooooo!

Bij de kassa kan ik iedere keer vrolijk gebruik maken van de app op mijn iPhone en krijg ik regelmatig te horen “ dat is handig”


Gelukkig brak er weer snel een vakantie aan en kon ik mijn geweldige handig app nu ook in Frankrijk gebruiken. Voor de zekerheid heb ik het pasje toch maar bij mij gestoken want je weet tenslotte maar nooit. Na alle boodschappen op de band gelegd te hebben toonde ik mijn pasje in de app. En ja hoor het werkte naar behoren.  De caissière vertelde mij dat het tegoed al aardig opgelopen was en dat het aan het einde van deze maand verloopt. Of ik het tegoed wil gebruiken om mijn boodschappen nu mee te betalen. Ja doe maar gelijk. Ik ben en blijf een Hollander en wil natuurlijk absoluut niet dat ik de kans loop om dit zomaar krijt te raken. Dat zou zonde zijn.

De volgende vraag zag ik niet aankomen

Social Media - Marketing-communicatie Fotografie

Mag ik uw pasje vraagt de caissière. Dus ik geef mijn iPhone aan haar. Nee, zegt ze! Ik wil graag uw pasje want alleen zo kan ik het tegoed afboeken van uw opgebouwde saldo. Dat kan niet via de streepjescode die in uw app staat opgeslagen is.  Gelukkig had ik het pasje meegenomen en kreeg ik de beloofde verrekening met mijn te betalen kassabon verrekend. Zo zie je maar het werkt niet altijd. In Frankrijk gaat alles anders, dus dit ook.

Naast Social Media tips en workshops geef ik ook handige tips zoals dit keer over het gebruik van de Stocard app.

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *