Reuring Festival

Published by Inge Kaptein on

Achter de computer vandaan zo het Reuring festival terrein op! 

Wij werden medewerkers van het Reuring festival!

Veel tijd breng ik door achter mijn computer. Ik ben tenslotte niet voor niets Communicatie adviseur met de nadruk op Social Media advies en training. Afgelopen weekend liep het anders wij werden medewerkers van het Reuring festival.

Reuring festival 2016 Purmerend, van Miss Montreal tot aan Broederliefde!

In Purmerend is ieder jaar het Reuring festival. Zo ook afgelopen week(end). Al jaren hoor ik hoe leuk dat is en dat er zo’n geweldige groep vrijwilligers actief is om alles op rolletjes te laten verlopen. Toen ik dat hoorde riep ik al snel, als je volgende keer hulp nodig hebt dan hoor ik/wij het wel. Zo gezegd zo gedaan. Afgelopen vrijdag vertrokken mijn man ik vol goede moed naar Purmerend waar wij bij vrienden in huis konden overnachten. Zij zelf zijn super actief bij Reuring en zijn al jaren echte “Reuringers” zoals ik mensen dat hoorde zeggen

Eenmaal op het Reuring festival terrein , het festival hart in het Leeghwaterpark, zat de sfeer er al goed in. De Caraïbische salsa klanken kwamen ons al tegemoet. Een heerlijk zomers sfeertje voelde als een warme deken. Na het terrein wat verkend te hebben zijn
wij ons gaan aanmelden bij de vrijwilligers- infobalie. Daar lagen de festival-medewerkers-kaarten al op ons te wachten.

Er zit heel veel werk in het organiseren van een festival

Ondanks dat ik communicatie adviseur ben en wel degelijk evenementen communicatie tijdens mijn studie heb gehad verbaast of eigenlijk verrast het mij niet, of toch wel een beetje, hoeveel werk er aan zo’n  festival zit. Het is echt gigantisch. Overal moet aan gedacht worden van beveiliging , EHBO tot aan iedere hap en slok die naar binnen gaat en er uiteindelijk ook weer uit moet.
Te veel om op te noemen. Het is dan ook niet voor niets dat er 312 vrijwilligers actief zijn.

De vrijwilligers zijn de spin in het web. Het is een zeer enthousiaste en gemotiveerde club mensen die er zin in hebben. Ook dit draagt natuurlijk bij aan de gemoedelijke sfeer die er over het hele festival hangt.
Zaterdag (pas, want de eerste vrijwilligers zijn woensdag op het festival al gestart, en vele al veel eerder) ging onze eerste rooster,- werkdag in. Te beginnen met activiteiten in het centrum van Purmerend.

Eerst melden bij Concordia waar we gelijk onze lunchbox in ontvangst konden nemen. De binnenstad activiteiten startten om 11:00 uur op de Koemarkt. Maar ook  in de Willem Eggerstraat, Kaasmarkt, Weeshuisplein, Waagplein en Heerengracht was van alles te zien en te horen. Op mijn rooster stond een stukje begeleiding Piepschuim. Een geweldige show van drie mannen op een steiger. Hun show sprak zowel kinderen als volwassenen aan. Zij hebben een knappe combinatie gemaakt  die leuk is voor zowel voor- tegenstanders  van de Efteling. Met herkenbare melodietjes uit  de attracties van de Efteling zelf. Heel knap gedaan. Er viel echt voor iedereen wat te beleven. Zang, toneel, een levend schilderij en nog veel meer.

Kortom een prachtige combinatie van kunst, entertainment en cultuur.

Na de laatste ronden in de binnenstad zijn we naar het Leeghwaterpark gegaan waar een heerlijke maaltijd op ons stond te wachten.Dat zorgde voor nieuwe energie zodat wij weer vol enthousiasme aan het avondprogramma konden werken. Op mijn programma stond een stukje begeleiding  Acrobarouf in het Amfitheater. Deze drie heren, afkomstig uit Brussel,zijn acrobaten die bij het Cirque du Soleil hebben gewerkt . De ohhhs en aaahs konden niet op. Wat een kunstenaars zijn dat. Het leek wel of al die sprongen hen geen enkele moeite kosten. Daarna begon onze kassadienst. Wat heerlijk dat er zoveel mensen zijn die pinnen! Dat scheelt toch een hoop werk en als straks iedereen weet hoe hij/zij contactloos kan betalen zullen de rijen in de toekomst nog korter worden.

Nadat onze kassadienst erop zat zag ik dat het veld al lekker vol liep en iedereen zich opmaakte voor de hoofd act van deze avond. Eerst Alanis Morissette Tribute en daarna verscheen Pink Project. Daar kwamen heel veel fans op af die een prachtige show voorgeschoteld kregen.

Ook in het Zwoele Groen kwamen de fans aan hun trekken met High Five Four.

Natuurlijk waren er nog tal van andere activiteiten en voor wie ze gemist heeft zou ik zeggen
kijk even op www.reuring.com of op www.rtvpurmerend.nl . Volgend jaar heb je weer een nieuwe
kans om erbij te zijn.

Zondag…eind dag Reuring festival

Kassadienst en bardienst…eerst de muntjes verkopen om ze later weer in ontvangst te nemen ;+))
Zondag begon voor de jeugd heel goed met Broederliefde op het hoofdpodium en Massie en 90s DJs met Nick White ea in Het Zwoele Groen gevolgd door The Brahms en HEAVN , Sunday Sun , Miss Montreal en Mr. Polska op het hoofdpodium. Stuk voor stuk maken zij er een show van die door het in groten getale gearriveerde publiek omarmd werd. Of je er nou van houdt of niet de sfeer zat er goed in.

Kortom het was een feest om mee te maken en volgend jaar hopen wij er weer bij te zijn als vrijwilliger. Wij hebben veel nieuwe gezichten gezien en volop genoten. Purmerend jullie mogen trots zijn om zo’n mooi evenement in huis te hebben.

Het is goed om eens totaal iets anders te doen dan waar je dagelijks mee bezig bent.
Dit geeft zoveel energie.

Reuring en alle vrijwilligers bedankt voor jullie gastvrijheid.

Dit was slechts een kleine greep uit alle optredens, voor meer info kijk op: www.reuring.com

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *