LinkedIn Referral

Published by Inge Kaptein on

LinkedIn vergroot de kans op een baan met de mogelijkheid die referral heet, vragen om voorgedragen te worden.

Wie LinkedIn gebruikt weet dat dit voor heel veel werkzoekende het startpunt is in het zoeken en vinden van een nieuwe of andere baan. Weet ook dat LinkedIn verreweg het belangrijkste wervingskanaal voor recruiters is.

Om de gebruikers van LinkedIn een handje te helpen heeft LinkedIn de functie Referral geïntroduceerd.

Met referral is het mogelijk om binnen het eigen netwerk te vragen om een introductie bij een specifieke vacature. Het is zelfs zo dat recruiters aan hebben gegeven dat ze kandidaten die door middel van zo’n introductie (referral) binnen gekomen zijn, voor hen een zeer belangrijke bron zijn om nieuw personeel aan te nemen. Tevens blijkt dat een recruiter eerder geneigd is om na een introductie (4x meer) zelf contact met de aanvrager op te nemen. Op deze manier creëer je dus een prachtige kruiwagen.

Social media uitbesteden-hulp op afstand

Het fijne van deze functie is dat de Ask for a Referral een filter activeert. Hiermee laat het alleen de vacatures in beeld komen waarbij het mogelijk is om zo’n introductie te vragen. Bedenk wel dat het bijzonder verstandig is om een duidelijke toelichting te schrijven. Met hierin natuur waar jullie elkaar van kennen, jouw kwaliteiten, de overeenkomst tussen jou en de gevraagde expertises in de vacature. Je vergroot op die manier jouw kans en dat is uiteindelijk wat je wilt.

Wil je meer over het gebruik van LinkedIn leren? Meld je dan aan voor mijn training.

Linkedin Referral, introductie bij een specifieke vacature

Categories: BlogLinkedIn

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *