We roepen zo gemakkelijk dat de klant koning is, maar is dit ook zo?

Published by Inge Kaptein on

We roepen zo gemakkelijk dat de klant koning is, maar is dat ook zo?

Geen enkel bedrijf heeft bestaansrecht zonder klanten. De klant is koning. Er is er maar één de baas in jouw bedrijf en dat is jouw klant. Hoe?  De klant kan iedereen maken, breken en ontslaan. Oké, maar hoe dan hoor ik je denken?! Heel simpel door zijn geld ergens anders te besteden!
Met dit gegeven in je achterhoofd is het dus belangrijk om je regelmatig te verplaatsen in de emotie van jouw klant.

Online marketing-communicatie-koningsdag-27 april 2021


Het belang van je afspraken nakomen, de klant is koning!

Je hebt ongelofelijk je best gedaan om een klant binnen te halen. Een goed kennismakings-, intake gesprek waarna je uiteindelijk een offerte neerlegt.
Je hebt zo hier en daar wat water bij de wijn gedaan en bent helemaal blij met deze nieuwe klant. De handtekeningen zijn gezet.
Hier stopt het niet bij.

Je zult je belofte na moeten komen.

Social Media - Marketing- communicatievisitekaartje

Stel je moet voor deze opdracht een huis renoveren. Je maakt een bouw- en personeelsplanning, bestelt materiaal en gaat aan de slag. Alles verloopt goed, maar dan ineens krijg je een tegenslag. Je zet alle zeilen bij om dit op te lossen. Maar door deze tegenslag kom je met je tijd in de knel. Bij de klant staat de afgesproken einddatum op zijn netvlies, heeft  afspraken gemaakt met het verhuisbedrijf. Hij wil verhuizen naar het door jou opgeknapte pand en kan niet wachten tot het zover is. Jij zegt nog maar even niets tegen de klant maar weet allang dat je het niet redt.

Je zet nog meer zeilen bij maar helaas blijkt het onmogelijk te zijn. Je kunt de afspraak niet nakomen. De klant is zwaar teleurgesteld! Ondanks het mooie werk wat je al wel geleverd hebt.

Na een evaluatie blijkt dat je, omdat je deze klant zo graag wilde hebben, geen tijd voor tegenslagen in je offerte hebt opgenomen. Misschien om je concurrent voor te zijn of omdat je er domweg geen rekening mee hield dat er iets mis kon gaan.

Je moet het hoe dan ook oplossen! Ook hierin zeggen ze; Je bent zo goed als je laatste actie ondanks al het goede werk wat je al gedaan hebt. Wat denk je, gaat deze klant jou aanbevelen in zijn kennissenkring? Ik denk het niet. Deze klant zal geen ambassadeur voor je worden. Een gemiste kans. Kom dus altijd jouw afspraken na! Doe wat je zegt en zeg wat je doet.

Beloof nooit te veel en zorg dat je je belofte altijd binnen de afgesproken tijd waar maakt!

Klant is koning! Meer weten over online marketing?

#makelaardijvandenberg


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *