Facebook Pixel

Published by Inge Kaptein on

Wat is het en waarom zou je hem gebruiken?

De Facebook Pixel, je hebt er wel eens van gehoord, maar weet niet precies wat het is. De Facebook Pixel is een code die ervoor zorgt dat je nog beter kunt adverteren op Facebook en Instagram.
De pixel geeft je inzicht in hoe je bezoekers de website gebruiken na het klikken op een advertentie.

  • Wordt er iets in het winkelmandje gestopt of wordt er doorgeklikt naar een nieuwe pagina?
  • Wat doet de bezoeker op jouw website?
  • Waar kijkt hij op en kijkt hij naar?

Stuk voor stuk informatie die handig kan zijn om meer te weten te komen over je doelgroep.
Door middel van de Pixel, die een brug slaat tussen je website en de advertentie weet je meer over je doelgroep. Door gebruik te maken van de Pixel staan je website, – Facebook en Instagram met elkaar in verbinding.

Facebook Pixel brug  tussen website en Facebook

Voordelen van de Facebook Pixel op een rijtje

  1. Aangepaste doelen creëren voor je marketing
  2. De conversies traceren en koppelen aan je advertenties
  3. Conversie optimaliseren voor je advertenties

Na het plaatsen van de pixel is het mogelijk om de acties die de mensen vanaf de verschillende apparaten uitvoeren op je website te monitoren en een effectievere Facebookcampagnes te voeren.

Wil jij graag weten wat een Facebook Pixel is en hoe jij het kunt gebruiken?

Tot zover het gebruik van de Facebook pixel. Alles verliep op rolletjes tot nu toe totdat Apple kwam met de een update. Dit geeft veranderingen in het gebruik van de pixel.

Om je hierop voor te bereiden is het verstandig om tot actie over te gaan binnen het advertentie account op Facebook en een toevoeging, naast de al bestaande pixel op de website te doen. Gelukkig geeft Facebook hierover onderstaand advies.

Meer weten over een bedrijfspagina op Facebook en het gebruik van de Pixel? Neem dan contact met mij op.

Je advertentieaccount voorbereiden op de impact van iOS14- wijzigingen

Apple heeft wijzigingen met iOS 14 aangekondigd die van invloed zullen zijn op hoe we gebeurtenissen ontvangen en verwerken van tools zoals de Facebook-Pixel. Vanwege deze wijzigingen gaan we web gebeurtenissen van iOS 14-apparaten verwerken met gebruik van Meting van verzamelde gebeurtenissen. Deze methode biedt ondersteuning voor de inspanningen van adverteerders om gebruikers privacy te behouden bij het uitvoeren van effectieve campagnes. Hiervoor is een domein verificatie nodig op de website. Na deze verificatie worden de advertenties gewoon als vanouds getoond.

Bron: Facebook informatiecentrum

Verifieer je domein

Als je dit nog niet gedaan hebt dan raden wij je aan om dit alsnog te doen. Verifiëren van je domein is sowieso een goed idee. Je hebt hierdoor namelijk meer bewerkingsopties en toestemmingen voor Facebookadvertenties. Het is daarnaast ook belangrijk om je domein te verifiëren als je meer controle wilt hebben over welke conversiegebeurtenissen in aanmerking komen voor je domein.

Wil je meer weten over het gebruik van een bedrijfspagina op Facebook of over het gebruik van de Pixel en de verificatie neem dan contact met mij op.

Omdat je deze blog gelezen hebt vind je deze blog ook vast interessant: Domeinverificatie op Facebook


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *