Social Media op wereldniveau

Published by Inge Kaptein on

Het belang van Social Media voor je bedrijf

Het belang van Social Media werd gisteravond, terwijl ik aan tafel zat met een aantal ondernemers, al snel duidelijk. Ik zat met kleine ondernemers maar ook een wereldwijd actief grote ondernemer aan tafel. Tijdens het gesprek kreeg ik de vraag; wat doe jij eigenlijk.
Mijn ogen begonnen te glimmen want vertellen over mijn passie, dus waar ik mee bezig ben, vind ik heerlijk.

online marketing-Social Media -facebook

Social Media op wereldniveau

Eén van de ondernemers vertelde dat hij heel veel in het buitenland werkt. Hij reist zo’n beetje de hele wereld over. De afgelopen periode was hij veel in India, Bangelore en Mombai. Daar wordt een deel van de productie uitgevoerd. Enkele nieuwe items waren op Instagram en Facebook en zelfs op LinkedIn geplaatst. De reacties daarop waren overweldigend! Voor hem betekende dat die items extra gemaakt moesten worden doordat hij op deze manier kon afmeten dat de verkoop van deze items explosief zou stijgen. Om de betrokkenheid van zijn klanten te vergroten heeft hij ook foto’s van de productielijn geplaatst zodat iedereen met eigen ogen kon zien dat alle omstandigheden voor de medewerkers ter plaatste goed zijn. Een kijkje achter de schermen vergroot de betrokkenheid en straalt vertrouwen uit.

Hoe mooi is het om Social Media ook hiervoor te kunnen gebruiken. Het maakt direct duidelijk dat op deze manier Social Media goed in het bedrijfsleven toe te passen is!

Meer weten over het gebruik van Social media voor je bedrijf? klik dan hier

De eerste vraag is natuurlijk; Welke kanalen zet je in?
Bekijk alle Social Media kanalen en je analyse nog eens goed en vraag je af welk kanaal het beste bij jouw bedrijf past. Wat je ermee wilt bereiken.
Heb je je keuze gemaakt, gebruik dan de mix van de gekozen Social Media kanalen met jouw website als middelpunt.
De spin in het web.


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *