LinkedIn lijstje

Published by Inge Kaptein on

Waarom jij niet zonder lijstjes kunt?

Waarom zijn wij zo gek op LinkedIn lijstjes met tips of bijvoorbeeld veelgemaakte fouten? Ze zijn lekker overzichtelijk en vaak ook nog eens kort. Bovendien heb jij na het gebruik van een lijstje weer een completer profiel. Eerlijk is eerlijk, lijstjes zijn vaak goed bruikbaar.

Laten we eens een LinkedIn lijstje maken 

Als iemand jou opzoekt via Google dan komt die persoon vrijwel direct op jouw Linkedin-profiel terecht. En wat is er dan mooier dan dat daar aanbevelingen staan van mensen met wie jij in het verleden samenwerkte?
Hoe kom je aan die aanbevelingen? Wat moet je doen en wat vooral niet?

LinkedIn lijstje lekker kort en vaak goed bruikbaar:

1.Vraag om aanbevelingen
Mijn ervaring is, dat je geen testimonials krijgt als je er niet om vraagt. Jouw voormalige geliefde baas, opdrachtgever of klant denkt daar niet aan! Als je zelf iemand verzoekt om een aanbeveling te schrijven, dan houd je bovendien zelf de regie. Dat verhoogt de waarde van je profiel enorm. Gewoon om vragen maar niet om bedelen.

2. Kwaliteit staat boven kwantiteit
Zorg voor minstens drie aanbevelingen (referenties), van oud-collega’s, cursisten, klanten of voormalige werkgevers. Zij versterken jouw profiel en maken je beter vindbaar.

3.Geef zelf aanbevelingen
Heb je met een collega of opdrachtgever fijn samengewerkt in een project, beveel diegene dan aan. Hij of zij kan hierdoor geïnspireerd raken om jou aan te bevelen!

4.Werkervaring niet ingevuld
Ik kom profielen tegen waar wel keurig de vorige banen of ervaringen zijn opgevoerd in de ‘Functies’ maar de omschrijving ontbreekt. Vertel wat je functie inhoudt. Wat je hebt bereikt? Wat zijn je doelen? En wat heb jij zoal gedaan? LinkedIn is “ook” jouw online C.V.

5.Engelse teksten gebruiken terwijl je doelgroep Nederlands is
Regelmatig kom ik Nederlandse profielen tegen die Engelse en Nederlandse teksten combineren. Waarom? Geen idee! Een gemiste kans als je in het Engels publiceert, omdat je doelgroep Nederlands is. Dan ben jij veel lastiger vindbaar in zoekopdrachten, omdat jouw potentiële klant op Nederlandse termen zoekt. Ik adviseer wel om jouw profiel in meerdere talen te maken. Ik geef toe dat is een aardig karwei. Maar je slaat twee vliegen in een klap en wordt zowel in de Engelse als in de Nederlandse zoektermen gevonden.

LinkedIn lijstje lekker kort en vaak goed bruikbaar…

Een eerste indruk is belangrijk, die maak je maar één keer, ook online. 

Categories: BlogLinkedIn

0 Comments

Geef een antwoord

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *